Skrivet av: Antonsjövild | 08 november 2009

Singapore, pirater och flygfisk

Det har åkt många fartyg genom Malackasundet sen sist jag uppdaterade er om vad som hänt på min resa. Jag fick inte åka till Japan, kaptenen ville ha mig i Singapore istället. Detta lilla land i södra änden av Malaysia är i princip en enda stor stad. Det mest uppseendeväckande med Singapore är att man inte får ta tuggummin eller porr genom tullen. Då kan man hamna i kurren om man har otur. Jag fick spendera en natt på hotell i staden tillsammans med kapten, överstyrman, matros och maskinpraktikant. Det var fint och rent överallt. Värmen och luftfuktigheten var avsevärt mycket högre än i Sverige. Vi fick välja mellan att äta Italienskt eller på Texas Steakhouse. Sjömän som vi var valde vi såklart den senare av dessa. Jag åt fisk. Klockan 5.30 blev vi väckta för att åka speedboat ut till fartyget. Jetlagade och svettiga stapplade vi ut till den väntande minibussen som i en rasande fart tog oss till hamnen.

Väl ombord på fartyget så fick jag en hytt och resten av dagen spenderade jag tillsammans med matroserna. På kvällen var jag så trött att jag inte ens orkade kolla på ”Shaolin Drunken Monk” utan somnade kl 19 (lokal tid, (Sverige +7)).  Dagen därpå fick jag min första alldeles egna arbetsuppgift: Skura poolen. Detta innebar att jag fick stå i en tom pool i några timmar i fullt solsken och skrubba.  Kapten Egon ville bada.

På kvällen hade kaptenen ett möte med hela besättningen angående pirater. Rederiet erbjuder fyra brittiska soldater om besättningen vill ha det. Dock finns en liten nackdel. Kalaset kostar 800 000 kr. Kaptenen tyckte inte att de behövdes så på måndag ska vi börja öva inför en piratattack. Vi kommer sätta upp brandslangar på alla ställen de skulle kunna klättra upp och sätta upp en värmekamera så vi kan se piraterna långt i förväg. Dessutom ska vi hålla alla dörrar låsta. Som morot får alla ett extra risktillägg på lönen, 1500 kr tror jag det var. Jag har börjat boxa på sandsäcken i gymmet utifall det skulle behövas.

Nu har vi kommit ut på lite vildare vatten. Båten rullar konstant men inte så mycket. När jag går i korridorerna och i trapporna så känner jag mig lite berusad. Allt svajar och jag har lite dålig balans.

Elektrikern berättade att man kunde få se delfiner i det här området så nu går jag och tittar över relingen lite då och då och hoppas. Jag såg ett stim flygfisk idag. Otroligt häftiga djur! Bör upplevas live. De kan flyga säkert 70 meter och är riktigt vackra att se på.

Jag är ledsen men just nu går det inte att lägga upp bilder på grund av dåligt internet. Förhoppningsvis blir det bättre när vi närmar oss Europa.

//Din kadett i världen

Annonser

Responses

 1. Helt ok utan bilder, tycker jag – du skriver målande, så man ser det för sig ändå! Låter läskigt med pirater… men vad ska de med en massa bilar till? Hade för mig att de bl.a vill åt lasten….

  • Nej, de är nästan aldrig ute efter lasten. De vill bara ha lösensumman. Snabba cash. Men det har inte varit en piratattack mot en walleniusbåt sen 80-talet så jag är inte särskilt orolig. Det är nog inte så kul att klättra 40 meter med 6 brandslangar sprutande i ansiktet. Lättare då med en 9 meter högt tankfartyg eller något liknande.

   • Ok. Nu sover jag lugnt! Nattinatti i kojen

 2. Det är inte utan lite avund jag läser detta. Du verkar ha det skönt. Du är redan saknad men det är tur att glömt en massa kort här, och två tröjor. Jag luktar på dem varje dag. När du kommer nästa gång får vi ha en boxningsmatch.

 3. ❤ att du fick skura poolen för kaptenen ville bada!
  made my day

 4. Åh, det här är så spännande så att jag spricker! Tänk att min alldeles egna vän är ute och åker på alla de sju haven! Det är underbart att läsa att du verkar ha det bra. Säg till när internetet är tillräckligt bra för en alfapetmatch. Kramar

 5. Hoppas de äldre sjöbusarna är snälla mot dig och att du får din dagliga dos praliner så du inte smäller av, kram!

 6. Glömde säga att mormor hälsar! Hon läser din blogg, och skriver nåt när hon ”får tid”. Vet du något hur eran rutt ser ut?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: