Skrivet av: Antonsjövild | 14 november 2009

Gulf of Aden, Bob och kaffe

Solnedgången i Gulf of Aden, Arabiska Havet, är något du bör uppleva innan du tar ner skylten, halar flaggan, trillar av pinn, kolar eller går vidare till Nirvana eller Nangijala.

 

Gulf of Aden, Bab el-Mandeb är flaskhalsen upp till vänster

 

 

Spegelblankt hav, kursen mot Bab El-Mandeb (tårarnas port, mynningen in i Röda Havet). En pilgrimsfalk flyger i cirklar i luften ovanför. Flygfisk leker i vattenytan. Vattnet är turkosblått och 2500 meter djupt. Himlen är aprikosfärgad och solen är röd. Några smala strimmor av moln. 27 grader i luften. 29 grader i vattnet. En och annan fiskebåt. En svag kvällsbris som svalkar din solvarma hud och smeker ditt saltstänkta hår. En kopp svart, nybryggt, arabiskt kaffe i handen och matrosen som går kvällsrunda visslar lite förnöjt i bakgrunden.

Det enda som saknas är någon att dela stunden med.

Fredag den 13e har det varit en lugn dag utan några larm om piratverksamhet i det område vi rör oss. Vädret är fortfarande magnifikt. Jag har nästan inget att klaga på. Men, som vi vet så finns det alltid ett men. Jag har blivit förkyld. Inget allvarligt, snuva, nys och lite huvudvärk förgyllde min dag idag. Imorgon passerar vi ”tårarnas port” Bab el-Mandeb. Det är ett smalt sund in i Röda havet. Det blir lite spännande. Många fartyg och hetsiga araber är utlovat.

Idag fick jag öva på att styra båten för första gången! Det är grejer det. Manövrera en tusentals ton tung maskin med en liten, liten ratt. Men det finns en ratt i alla fall! Det trodde jag inte när jag mönstrade på.

Bob Marley, här 19 år, soundtracket på fartyget just nu.

 

Wailin' Wailers

 

 

//Din kadett i världen

Annonser

Responses

 1. Just nu önskar jag inget hellre än att få dela solen med dig. I Köpenhamn är det mörkt och regnar.

 2. Ser fram emot bildspel/filmsnuttar etc som kommer vad det lider!

 3. Det är så homoerotiskt det kan bli! Och nautoerotiskt, och, framförallt, machinaerotiskt! Du måste läsa Pwer of the Machine när du leker med den lilla allsmäktiga ratten! Eller, ia alla fall måste du läsa Harry Martinssons ”Kap farväl”, du 70 år tidigare.

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0759100675

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100569054

  En landkrabba hälsar!

 4. Sköön beskrivning, önskar man hade en chans….

  Jag har bara varit på Nordsjön, med Argos, havsfiskelabbets fartyg. Det gungade ibland rejält.

  Berätta gärna mer om fartyget, längd, bredd, hur många ni är ombord, är det många nationaliteter, inte på stört men när det passar.

  Kram från mo(n)ster Eva och gänget, och en särkilt stor kram från mormor som tycker att det är så roligt att läsa om ditt äventyr.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: